Wat brengt ons samen?

Architectuur, Bouwen en Inrichten. Dit is het uitgangspunt waarmee “de-alliantie” gestart is.

Al gaande weg werden hier de begrippen sfeer, beleving, inspiratie, humor en gezelligheid aan toegevoegd. Zo heeft “de-alliantie” zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke mix van creatieve ondernemers.

De leden, die uit alle windstreken van Nederland komen, informeren en stimuleren elkaar om er wijzer van te worden. Men weet elkaar ook buiten de bijeenkomsten te vinden en op die manier ontstaan er geregeld nieuwe initiatieven.

Kristel Zegers

Docent NHTV, onderzoeker, creatieve industrie, netwerken, gebiedsontwikkeling.

Hoi, ik ben Kristel. Als docent en onderzoeker verbonden aan NHTV, Internationale Hogeschool Breda, bij de opleiding Leisure Management waar ik eveneens projectleider van Colin ben (Creative Organisations Linked In Networks: www.colin.nl). Colin verbindt cultuur en economie, denkt over grenzen heen, stimuleert de groei en bloei van de creatieve economie.

Momenteel werk ik aan praktijkgericht onderzoek naar social innovation. Mijn onderzoeksinteresses liggen bij cultuur en stedelijke ontwikkeling (creatieve industrie, creatieve economie, creatief toerisme, culturele hoofdstad, creatieve stad) en innovatie (sociale innovatie, waarde creatie, netwerksamenleving, duurzaamheid, waarde gedreven gebiedsontwikkeling).

Sinds september 2012 werk ik via Leisure Academy Brabant aan academisch onderzoek in het kader van mijn PhD over de rol van storytelling in de ontwikkeling van leisure clusters.