Agenda 2022

Een nieuw jaar met nieuwe momenten waarop wij ons laten verwonderen!

27 januari
Locatie Bouwatelier 013

08 maart
Locatie: ntb

12 april
Locatie: ntb

10 mei
Locatie: ntb

21 juni
Locatie: ntb

13 september
Locatie: ntb

11 oktober
Locatie: ntb

08 november
Locatie: ntb

06 december
Kerstdiner met leden op een bijzondere locatie

Mijn Melk | Guus van Roessel – 09 april 2019

We zijn uitgenodigd bij Guus van Roessel, biologische veehouder en boer & Director Business Development Processing bij Lely. Vol enthousiasme vertelt hij zijn verhaal over het boer zijn met daarbij de combinatie als directeur bij Lely. Bij Lely zijn ze specialist in het automatiseren binnen de melkveehouderij. Ze hebben een installatie gebouwd, waarmee ze volautomatisch en snel verse melk verwerken en in
petflessen verpakt en levert. We hebben kijkje mogen nemen op de boerderij, waarbij we ook het proces van het melken hebben gezien. Er lopen zo’n 100 koeien bij hem rond. De koeien hebben voldoende ruimte om te bewegen. Er werd tijdens ons verblijf zelfs een koe gemasseerd.

            

 

De melk die hij levert is o.a. verkrijgbaar bij de AH. De merknaam Mijn Melk is bijzondere melk van de koeienfamilies Aukje, Kitty, Cootje en Mouvchen. Deze melk hebben we ook mogen proeven, wat een bijzondere ervaring is. Elke familie heeft een andere smaak en samenstelling. Op de website kun je  zien hoeveel liter melk de bijzondere koeienfamilies per dag geven. Klik hier voor meer informatie.